DOMOV
CENIK CENIK
DOMOV
   
   
   

KOMPRESIJSKA OBLAČILA
NAPREDNA "WEB in TARGET" TEHNOLOGIJA

CW-X oblačila poleg kompresije nudijo še inovativno WEB tehnologijo, ki skrbi za dodatno podporo vezi, mišic in sklepov
 

 • Glavne prednosti CW-X

 • boljša prekrvavitev mišic - večji dotok kisika O2

 • večja moč

 • hitrejša regeneracija

 • odvajanje znoja

 • manjše vibracije mišic - manj poškodb

 • temperaturna regulacija

 • inovativna WEB tehnologija skrbi za podporo vezi, mišic, sklepov

 • večja stabilnost


V medicini poznamo štiri stopnje kompresij. Kompresija se meri v enotah za tlak kPA, najpogosteje pa je podana mmHg.  I. (18–21 mmHg, II. (23–32 mmHg), III (34–46 mmHg),  IV (najmanj 49 mmHg). Optimalna kompresija za športne namene je 15-20mmHg. CW-X kompresijska oblačila stiskajo 15-20 mmHg  in 20-25 mmHg v področjih kjer so pokrita z posebnimi trakovi (WEB podporo).

 

 
 

CW-X spada med vodilne svetovno znane proizvajalce visoko zmogljivih športnih oblačil. Oblačila so namenjena za tek, outdoor športe, fitnes in aerobno vadbo, pohodništvo, kolesarjenje, alpsko smučanje, turno smučanje, nordijsko smučanje, plezanje, hokej, sankanje, borilni šport, triatlon, treking, veslanje, rolanje... Oblačila se uporabljajo za tekmovanja, vadbo in regeneracijo.

CW-X izdeluje:

 • kompresijske kratke hlače za moške in ženske

 • kompresijske dolge hlače za moške in ženske

 • kompresijske nogavice

 • topi za ženske in moške

 • športna oblačila za triatlon

 • UPF 50 + zaščito pred soncem

 • športni nedrčki

 

 
 

MANJŠA UTRUJENOST

V raziskavi v Kyotu na Japonskem so znanstveniki merili električne impulze pri mišični aktivnosti.
Ob podpori CW-X tehnologije so se pokazali manjši znaki utrujenosti med vadbo.
Znanstveniki raziskovalnega centra v Kyotu na Japonskem so več kot 40 let raziskovali kineziologijo, znanost o človeškem gibanju. Testirali so več kot 35.000 oseb in analizirali poškodbe, povezane z obdobjem ogrevanja in ohlajanja. Spoznali so mehanizem delovanja vezi in mišic v posameznih segmentih. Ta obsežna raziskava človeškega delovanja je dosegla vrhunec v več kot 15 patentih in CW-X kompresijskih oblačilih.
 

 
 

Kateri model je za vas pravi?

Kompresijske hlače PRO so bolj namenjeni skupini ki nima težav z sklepi. Cilj je boljša prekrvavitev mišic, večji dotok kisika.

STABILTX nudi največjo podporo sklepom in vezem. Zmanjšuje  vibracije mišic in posledično preprečuje nastanek poškodb. Za športnike ki imajo težave s koleni. Support Web tehnologija povezuje skupaj mišice in ligamente spodnjega dela nog in stabilizira koleno ter zmanjšuje vibracije za večjo učinkovitost. Web podpora stisne osrednji del telesa in podpira spodnji del trebušnih in hrbtnih mišic in kolk.

VENTILATOR povdarek na večjem odvodu toplote, vsebuje bolj zdračne in tanke materiale.
 

 
 

USMERJENA PODPORA

Patentirana SUPPORT WEB tehnologija posnema tehniko kineziologije, ki jo trenerji uporabljajo pri zdravljenju poškodb mišic. Ko se ta tehnologija uporabi pri mišicah in vezeh, uporabi sistem zunanje podpore mišic, ki izboljšuje biomehaniko med gibanjem. Web podpora zagotavlja usmerjeno podporo ključnih področij, zmanjšuje nihanje mišične moči, zato vaše mišice delujejo bolj učinkovito. Razpršena kompresija skupaj z Web tehnologijo poveča kroženje krvi v telesu in zmanjšuje nastajanje mlečne kisline in bolečin v mišicah, zato ste lahko dlje aktivni in se hitreje regenerirate.

 
 

Kompresijske nogavice in tekaški dosežki - članek obljavljen v reviji VRHUNSKI DOSEŽEK 2009, marec - april

Zadnja leta se nabirajo podatki o prednostih kompresijskih oblačil za športnike, še posebej v smislu "vračanja energije" in čiščenja laktata iz utrujenih mišic. Zdaj je nova študija nemških raziskovalcev dodala prejšnjim podatkom še nekaj pozitivnim izledkov. V raziskavi so preučevali učinke kompresijskih dokolenk na tekaške dosežke 21 zmerno dobro treniranih tekačev (povprečna starost 39 let) z normalno biomehaniko goleni. Poskusne osebe so opravile stopnjeviti preskus na tekoči preprogi do samozastavljenega maksimuma, in sicer enkrat z dokolenkami, drugič pa brez. Med preskusoma je bilo 10 dni počitka. Naključno so določili, ali je prvi preskus v dokolenkah ali brez. Maksimalni tekaški dosežek so ovrednotili s "časom pod obremenitvijo" v minutah, s skupnim opravljenim delom in aerobno kapaciteto. Rezultati so pokazali, da je bil čas pod obremenitvijo pri tekačih, ko so tekli v dokolenkah, znatno višji kot tedaj, ko so tekli brez njih (36,44 proti 35,03 minutam). Tudi skupno opravljeno delo je bilo v dokolenkah večje (422 proti 399 kJ). Medtem ko se v obojih okoliščinah maksimalna aerobna kapaciteta ni bistveno raziskovala (rahlo večja v dokolenkah), so raziskovalci ugotovili, da je bil tekaški dosežek na anaerobnem pragu v dokolenkah bistveno boljši kot v navadnih nogavicah. Ta raziskava sicer ne pojasnjuje od kod prednosti kompresijskih dokolenk, je pa vendarle dokaz več, da kom presijska oblačila koristijo tekaškim dosežkom. Andrew Hamilton, .i Strength Con Res., 3. dec. 2008 (e-objava pred tiskom), PP 272

 
 

Lycra in Coolmax

Lycra in Coolmax
sta dve izredni tkanini, ki sta v središču CW-X oblačil. Coolmax je tkanina, ki se najhitreje suši. Vlago odvede v trenutku od telesa na zunanjo površino tkanine, kjer izpari dvakrat hitreje kot pri bombažu. S CW-X kompresijskimi oblačili telo ostane hladno tudi pri najvišjih temperaturah. Manj energije je tako potrebne za ohlajanje telesa.
Lycra ima na drugi strani edinstveno sposobnost raztezanja in ohranjanja svoje oblike

 
 

Auto-Sensor

Auto-Sensor
je nanotehnološka tkanina s patentiranimi lastnostmi, ki jo je razvilo podjetje Ventex. Tkanina je sestavljena iz treh za zrak prepustnih plasti poliestra (80%) in polivretanskega spandexa (20%) ki zagotavljajo večje udobje. Dve osnovni lastnosti Auto Sensor tkanine sta odvajanje vlage in temperaturna regulacija. Hidrofobna in hidrofilna vlakna vpijajo in odvajajo znoj ter ga razpršijo na zunanjo stran tkanine. Regulacija temperature ohranja stalno temperaturo oblačila in športnika ogreva v hladnem in ga hladi v toplem vremenu. Auto-Sensor tkanina je tudi antibakterijska, kar zagotavljajo vlakna srebrovega dioksida.

 
 
FaceBook
http://www.cw-x.com/